Uudised

2016-09-13

Füsioterapeut Reigo Jörsi aitab inimesed liikuma


Lääne-Tallinna Keskhaigla neuroloogiaosakonnas ning Nõmme Kalju meeskonnas füsioterapeudina töötava REIGO JÖRSI arvates joonistub eesti inimeste liikumisharjumustes välja kaks vastanduvat poolt: ühed, kelle hädad saavadki alguse vähesest liikumisest ning teised, kes pingutavad tervisespordiga üle ja sealt hargnevad omakorda tervisemured. Tõsiasi, et eesti inimesed ei liiguta end piisavalt, ilmneb ka 2014. aastal tehtud Tervisearengu Instituudi uuringust – umbes kolmandik inimestest harrastavad tervisesporti mõned korrad aastas või üldse mitte.

TREENI PÄEVA JOOKSUL
Lääne-Tallinna Keskhaiglas on Reigo tööks füsioterapeudina eelkõige hinnata, milline patsiendi seisund on ning lähtuvalt sellest alustada esmast taastusravi. Reigo sõnul ei pea kehaline aktiivsus seisnema ainult trenni minekus. Oluline on päeva jooksul võimalikult palju liikuda, näiteks autosõidu asemel kõndida ning lifti asemel kasutada treppe. “Kõik sellised lihtsad asjad, millest tegelikult väga palju räägitud on, aga mis ikka ja jälle inimeste kõrvust mööda kipuvad minema,” sõnab ta. Reigo ise armastab metsatreeninguid. Looduskauneid liikumis- ja spordiradu on meil tõesti rohkelt ning juba see võiks olla motivatsioon koduseinte vahelt väljaajamiseks. Spordipisikust pole Reigo tänaseni lahti saanud. Enamjaolt käib ta jooksmas, vahepeal jõusaalis ning talvel suusatamas. “Ma tunnen, et kui päev, kaks-kolm midagi ei tee, on kuidagi rusutud olek. Kui ennast liigutan, on kohe ergas tunne!”

ABIKS JALGPALLURITELE
Ka Nõmme Kalju jalgpallimeeskonna juures on Reigo igapäevane abiline: teibib, masseerib, määrib soojaks, teeb eriprogrammi all olijatega harjutusi ning annab muid näpunäiteid. Kuna meeskonnas on mängijaid alates 17- kuni 35-aastasteni, on ka staažid ja tervisemured erinevad. Profi jalgpallurite peamised vaevused on jalalihastega seotud üle- Füsioterapeut Reigo Jörsi aitab inimesed liikuma Enne kasutamist lugege kasutusjuhendit, küsimuste korral pöörduge arsti või apteekri poole. Lisateavet leiate: www.fl exiseq.ee Nanotehnoloogia täna – liikumisvabadus homme! koormusprobleemid ja sidemete – enamjaolt põlve või hüppeliigese vigastused. Sel hooajal katsetab Reigo nende Nõmme Kalju mängijate peal, kellel esineb erinevates liigestes jäikust, FLEXISEQ Active geeli. FLEXISEQ Active on eelkõige mõeldud pikaajaliselt spordiga tegelenud inimestele, aga ka neile, kel võib-olla pikem treeningpaus sisse jäänud. Geel “õlitab” ja kaitseb liigeseid, toetab nende elastust ning samas leevendab ka valu ja liigese jäikust.
 

FLEXISEQ ACTIVE GEELI NANOSTRUKTUURSED MIKROKAPSLID SEQUESSOME TECHNOLOGY®
sisaldavad looduslikke inimorganismis olevaid molekule, mida nimetatakse fosfolipiidideks. Mikrokapslid tungivad läbi naha ja ühilduvad vahetult kõhre pinnaga, vähendades liigesepindade hõõrdumist, leevendades valulikkust. Geeli kasutamine on täiesti ohutu, kuna selle koostises ei ole farmatseutiliselt aktiivseid aineid, mis võiksid erinevate ravimite koosmõjul probleeme tekitada. Meditsiiniliste uuringute käigus ei ole täheldatud ühtegi kõrvalmõju, väljaarvatud harvaesinev mõõdukas nahaärritus. Määrides geeli mis tahes problemaatilistele liigestele, satuvad selles sisalduvad fosolipiidid rakuvaheliste kanalite kaudu liigesekapslis olevasse liigesevõidesse. See “määrib” kõhre ja hoiab ära selle kulumise. 2-4 päeva pärast geeli kasutamist aitab selle toime vähendada mõõdukat kuni keskmist valu ja liigese jäikust. Pikemaajalise kasutamise järel parandab geel kõhre seisundit ja vähendab osteoartriidi sümptomeid.

Flexiseq ACTIVE
• “Määrib” ja kaitseb liigeseid
• Leevendab valu ja toetab liigeste elastsust
• Ohutu, ei põhjusta süsteemseid kõrvaltoimeid
• Tõhusus on kontrollitud kliiniliste uuringutega*
*Allikas: Kneer W. Et al J
Pain Res 2013; 6:743-7